Vágólapra másolva!
Megszokott dolog, hogy az Európán kívüli futamok kezdetét az európai és nem a helyi szurkolók igényeihez igazítják. Úgy tűnik, ez a szisztéma Újdelhiben sem fog megváltozni.

Az Auto Motor und Sport nevű lap információi szerint Bernie Ecclestone a Maláj Nagydíj után látogatott az indiai fővárosba, hogy személyesen ellenőrizze a Forma-1 legújabb helyszínének, a Buddh International Circuit nevű pálya építési munkálatait.

A hírek szerint - Ecclestone szándékainak megfelelően - a futam október 30-án helyi idő szerint délután három órakor, míg a szombati időmérő egy órával korábban, tizennégy órakor kezdődik majd, nyilvánvalóan az európai szurkolókra való tekintettel.

Az Indiai Motorsport Szövetség elnöke, Vicky Chandhok - akinek a fia, Karun, a Team Lotus tartalékpilótája - ugyanakkor határozottan cáfolta azokat a híreket, hogy késésben vannak az építkezéssel.

"Fogalmam sincs, kitől származnak ezek az információk, hiszen a célegyenesben vagyunk! Természetesen még nagyon sok munka áll előttünk, de egészen biztosan készen leszünk" - nyilatkozta Chandhok.

"Charlie Whiting már megnézte az építkezést, és látva a jelenlegi állapotokat, megjegyezte, hogy a tavalyi koreai verseny jutott eszébe. Mondtam, hogy ez nem túl biztató előjel. Whiting erre mosolyogva azt válaszolta, hogy nem úgy érti, Koreában három héttel a futam előtt még leesett a zászló a helyéről!" - tette hozzá nevetve az indiai motorsport első embere.