Vágólapra másolva!
Kipufogóján és padlólemezén is változtat a McLaren a hétvégi Kínai Nagydíj előtt. Már Malajziában tesztelte a csapat az új elemeket.

Még tovább csökkentené hátrányát a Red Bullal szemben a McLaren. Malajziában közel voltak a világbajnoki címvédőhöz a wokingiak, a hétvégi Kínai Nagydíjon már meg is előznék: ennek érdekében módosítják a padlólemezt és új kipufogót szerelnek az autóra.

Lewis Hamilton már a Maláj Nagydíj pénteki szabadedzésein próbálgatta az új elemeket, ám a csapat megbízhatósági okok miatt úgy döntött, hogy kitart az eredeti alkatrészek mellett. Sanghajban újra bizonyíthatnak az új fejlesztések, Martin Whitmarsh nagyon optimista.

"Úgy érzem, nagyon közel vagyunk, de szeretnék még közelebb vagy legelőre kerülni" - mondta a csapatfőnök. "Elnézve az elmúlt négy-öt hétben végzett munkát, a jó irányba haladunk, de futamgyőzelmekre van szükségünk ahhoz, hogy versenyben legyünk a vb-címért. Kétségtelen, hogy Kínában fejlődni fogunk az új padlólemezzel. Az én feladatom, hogy egyre jobb és jobb legyen az autó, éppen ezt tesszük. Érdekes munka vár ránk Kínában, a maximumot nyújtjuk majd."