Vágólapra másolva!
A Mercedes GP a várakozásokon alul teljesített a világbajnokság első két futamán, ezért nem meglepő, hogy mindenképpen bizonyítani szeretnének Sanghajban.

Melbourne-ben egyik Mercedes sem tudta befejezni a futamot, míg Szepangban csak a hétszeres világbajnok Michael Schumacher ért el pontszerző helyett, így a csapat mindössze két ponttal szerénykedik, ami messze elmarad az előzetes elvárásoktól.

"Természetesen nagyon várom a hétvégi versenyt. A kihívás nemcsak engem, hanem az egész csapatot feltüzeli. Tisztában vagyok vele, hogy kevés időnk van az építkezésre Malajzia után, de minden megtett körből, minden futamból tanulunk. Tiszta fejjel és nagy ambícióval vágunk neki a következő versenyeknek. Tudjuk, hogy Kínában hatalmas szurkolótáborunk van, igazán nagyon bíztatnak minket. Szeretnénk nekik egy fantasztikus show-val meghálálni a szurkolást" - mondta Schumacher.

Forrás: Mercedes GP
Forrás: Mercedes GP

"Mivel most hétről hétre verseny van, így nagyon kevés időnk marad arra, hogy komoly fejlesztéseket hajtsunk végre. Ezt a néhány napot arra használjuk, hogy alaposan kielemezzük az elmúlt hetek történéseit, és megtaláljuk, miben kell fejlődnünk Sanghajban. A gyárban és a csapatnál is folytatódik a kemény munka, hogy az európai szakasznak minél erősebb pozícióból vághassunk ki. A kínai pálya egyébként az egyik legjobb, évről évre izgalmas versenyeket rendeznek itt. Emellett Kína óriási piacot jelent a Forma-1 és a Mercedes számára is, ezért nagyon várjuk, hogy ide látogassunk" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök.