Vágólapra másolva!
A McLaren két világbajnok brit pilótájának nem sok ideje maradt a pihenésre, egy hét után Sanghajban folytatódik a verseny.

A csapat az előzetes várakozások ellenére remekül kezdte az idényt: két futam után két második hely a pilóták között, és a konstruktőrök versenyében is a wokingi istálló áll a második helyen. Természetesen Kínában is szeretnék folytatni a sorozatot. Jó előjel lehet, hogy tavaly a McLaren kettős győzelmet aratott Sanghajban: Jenson Button végzett az élen Lewis Hamilton előtt.

"Imádom a sanghaji pályát és a várost is: fantasztikus az atmoszférája, és sok remek étterem van itt. Bár nem fogok sokat látni a városból, nagyon várom a hétvégi versenyt" - mondta a futam előtt Button.

"Ez modern pálya, néhány nagyon érdekes ponttal: az első kanyar például egészen egyedülálló: hetedik sebességben teljes gázzal érkezel a kanyarba, majd folyamatosan kell lassítanod a kanyar kijáratáig. A kanyar hosszú, az egész a türelemről szó, ráadásul a bejáratnál van egy kis bukkanó, ami még trükkösebbé teszi ezt a részt. Továbbra is úgy gondolom, hogy a hátsó hosszú egyenesben lehet előzni, még akár a mozgatható hátsó szárnyak nélkül is, különösen, ha megnézzük, milyen nagy küzdelem volt Malajziában. Ha ezen a részen állíthatjuk a szárnyakat, akkor biztosan sok előzést láthatunk majd. Két dobogós hellyel a hátunk mögött bizakodva várjuk a hétvégét, de nem elég megőriznünk a jó eredményeinket, mindenképpen javulni szeretnénk, de tisztában vagyunk azzal, hogy legalább négy csapat fog küzdeni az első helykért" - tette hozzá a brit világbajnok.

Forrás: McLaren

Lewis Hamilton örül, hogy túl van a rossz emlékű Maláj Nagydíjon, és leginkább a csapat fantasztikus tempójában bízik. "Nagyszerű érzés, hogy végre túl vagyok egy csalódást keltő hétvégén. Szerencsére máris itt van az új feladat, amelyre koncentrálnom kell. A néhány nap alatt tréningezem és akklimatizálódom" - fogalmazott Hamilton.

"A legbiztatóbb az autónk sebessége: Malajziában Jenson fantasztikusan ment, és az utolsó körökben sikerült is csökkentenie a távolságot Vettellel szemben. A sebességünk alapján jó esély van arra, hogy a csata Sanghajban is folytatódni fog. Ugyanakkor a Red Bull még nem adott ki magából mindent, ezért fontos, hogy folyamatosan nyomást gyakoroljunk rájuk, amíg hibázásra nem kényszerítjük őket"- mondta a McLaren másik világbajnok brit versenyzője.

Forrás: McLaren

Hamilton újabb rekordot döntött Malajziában: eddig Jim Clark versenyzett a legtöbbet ugyanannak az istállónak a színeiben, a Lotus pilótájaként hetvenkét alkalommal állt rajthoz. Hamiltonnak a szepangi verseny volt a hetvenharmadik a McLaren versenyzőjeként. "Bár soha nem láttam Clarkot versenyezni, tudom, hogy őrá mindig úgy fognak emlékezni, mint a leghűségesebb pilóták egyikére. Nekem rendkívül fontos a lojalitás, és büszke vagyok rá, hogy mostantól egy lapon említhetnek vele" - tette hozzá Hamilton.