Vágólapra másolva!
A Sauber istálló Kobajasi révén megszerezte idei első világbajnoki pontjait, Péreznek viszont pechje volt Malajziában.

A sepangi versenyen Kobajasi Kamui a hetedik helyen végzett, míg Sergio Pérez az előtte haladó Buemi autójáról leváló alkatrész miatt feladni kényszerült a versenyt. James Key technikai igazgató szerint ez csak a kezdetet jelenti számukra.

"Egy eseménydúsnak ígérkező versenyből lett egy teljesen átlagos, mivel az eső ezúttal elmaradt. Előzetesen két bokszkiállást terveztünk, mert azt reméltük, ez egy sikeres taktika lehet, és bár a végén nagyon közel voltunk a harmadik kerékcseréhez, úgy éreztük, meg tudjuk tartani a pozíciónkat a verseny végéig. Sajnálom Sergiót, aki fantasztikusan versenyzett, de hirtelen lelassult, elvesztette a kocsi az erejét. A futam után azt mondta, átment valamin, és emiatt kellett kiállnia. Át kell néznünk az autót, hogy hol van rajta sérülés. Kamui taktikája viszont kiválóan működött. Tisztában volt vele, hogy vigyáznia kell a gumikkal, ezért a köridői nem voltak a legjobbak, de az eredménye így is fantasztikus. Örülünk, hogy sikerült megszereznünk az első pontjainkat, különösen az után, ami Melbourne-ben történt! Ha úgy tetszik, számunkra most kezdődik a szezon" - mondta a csapat honlapjának Key.

"Buemi autójáról közvetlenül előttem levált egy alkatrész, amely hozzácsapódott a padlóelemhez. Kár, hogy nem tudtam befejezni a versenyt, mert jól éreztem az autót! Mindenesetre néhány körrel hamarabb is kiállhattunk volna friss gumikért, de heves esőzésre számítottunk" - nyilatkozta balesetéről és a csapat taktikájáról az újonc Pérez.

"A taktikánk remekül működött, bár egy kicsit kockázatos volt a kétkiállásos rendszer. Az a nehéz az ilyen szokatlan taktikában, hogy verseny közben mindig különböző tempót kell menni, és így percről percre változik a helyzet. Volt néhány remek és fair összecsapásom Webberrel és Schumacherrel, amelyeket nagyon élveztem!" - tette hozzá Kobajasi.

Forrás: Sauber F1 Team
Forrás: Sauber F1 Team