Vágólapra másolva!
Még a novemberi futam előtt több ponton is változtatnak az "előzésbiztos" az abu-dzabi versenypályán.

A hétvégén Malajziában tárgyalt az F1 illetékeseivel a Yas Marina pálya igazgatója. A korábban a Toyotánál csapatfőnökként dolgozó Richard Cregan ezután bejelentette, hamarosan megkezdődik az átalakítás a hatos és kilences kanyar közötti részen, és reményeik szerint el is készülnek a novemberi futamra. Ugyanakkor Cregan ragaszkodott ahhoz, hogy a változtatások ne érintsék a pálya alapvető elrendezését.

"Tárgyaltunk Charlie Whitinggal, az FIA versenyigazgatójával is, aki korábban egyeztetett a pilótákkal. Azt kell hogy mondjam, nagyon kevés kérdés maradt a pályával kapcsolatban"- mondta Creagen.

Korábban többen is kritizálták az arab ország utcai pályáját, mivel szinte lehetetlen volt rajta előzni. Mivel az Abu-Dzabi Nagydíj rendszerint a szezon egyik utolsó futama, ez akár a világbajnokság végső kimenetelét is befolyásolhatja. Tavaly az utolsó versenyen Fernando Alonso ragadt be huszonöt körön keresztül Vitalij Petrov mögé, emiatt pedig elvesztette esélyét a világbajnoki címre. A múlt héten már az FIA igazgatója, Jean Todt is élesen kritizálta a pályát.

"Olyan versenyek, mint amilyen a 2010-es abu-dzabi volt, ahol lehetetlen volt előzni, nem elfogadhatóak"- mondta akkor Todt.

Közben arról is döntés született, hogy a Brazil Nagydíjon több lelátót is lebontanak, hogy új bukóteret alakítsanak ki azon a részen, ahol a közelmúltban egy helyi versenyen Gustavo Sondermann halálos kimenetelű balesetet szenvedett.

Forrás: Lotus Renault
A pálya felső részét, a hosszú egyenest és a környező kanyarokat fogják átalakítani