Vágólapra másolva!
Hamarosan a Ferrari és a McLaren is előáll saját, a Red Bull megoldásához hasonló első szárnyával.

Régóta mutogatnak a riválisok a Red Bullra, azt hajtogatva, hogy a csapat szabálytalan első szárnyakkal trükközik. Hajlékony elemeket valóban tilos használni a Forma-1-ben, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) technikai ellenőrzésén azonban eddig mindig átment a Red Bull autója, Charlie Whiting versenyigazgató szerint a konstrukció maximálisan összhangban van a szabályokkal.

Másolni eddig nem tudták, valószínűleg ezért támadták a szárnyat a riválisok, Malajziában azonban a Ferrari bejelentette, hogy a közeljövőben előáll saját, a Red Bulléhoz hasonló megoldásával. "Hamarosan nekünk is lesz hajlékony első szárnyunk" - jelentette ki Szepangban Aldo Costa, a Ferrari technikai igazgatója.

A leghangosabb kritikusnál, a McLarennél is dolgoznak a szárnyon, ám Martin Whitmarsh csapatfőnök nem fogalmazott annyira egyértelműen, mint ferraris kollégája. "Remélhetőleg rajta van a srácok szeme a szárnyon" - mondta Whitmarsh. Arra a kérdésre, hogy ez a közelgő premiert jelenti-e, Whitmarsh sejtelmesen csak annyit felelt, hogy "azt majd meglátjuk."