Vágólapra másolva!
A Red Bull címvédője négy kiállással és a futam közben meghibásodó KERS-szel is magabiztosan nyerte a Maláj Nagydíjat. A német pilóta szerint a rajtnál volt életbevágó a KERS, ezért később nem hiányzott a győzelemhez.

"Ez egy fantasztikus nap volt, sikerült jól elkapnom a rajtot, láttam, hogy Lewis (Hamilton) beállt mögém gyorsan, utána meg is lepődtem az első kanyarnál, hogy hirtelen valami fekete tűnt fel a tükörben, biztos voltam benne, hogy egy Lotus, aztán rájöttem, hogy Nick (Heidfeld) az. Jó, hogy az első etapban sikerült elhúznom és előnyt felhalmoznom, de ez a futam más volt, mint a két héttel ezelőtti, főleg, ha a gumik kopását is beleszámítjuk. Egyrészt nem is akarsz túl korán kijönni, mert minél rövidebbeket mész, annál többször kell kiállnod, másrészt, ha valaki hamarabb kimegy, előnyt szerezhet az új gumikkal, és lehet, hogy eléd tud kerülni" - mondta a Red Bull pilótája a verseny utáni sajtótájékoztatón.

"Elég feszes verseny volt Lewisszal, de mindig volt egy pár másodperc előnyöm, uraltuk a helyzetet, de egyáltalán nem volt könnyű. Az utolsó etapnál nem tudom mi történt vele, egyszer csak rájöttem, hogy Jenson (Button) van mögöttem. Már nem volt sok hátra, és elég kényelmesen tudtam tartani a távolságot. Ez a verseny is nagyon jól sikerült, elégedett vagyok, nagyon szeretem ezt csinálni, azt hiszem nem is lehetnék boldogabb!" - nyilatkozta Vettel.

Forrás: AFP

"Nyilván nem azt terveztük, hogy egyszer csak már nem használhatom a KERS-t, ez egy olyan dolog, amin még dolgoznunk kell. Két héttel ezelőtt egyáltalán nem használtuk, ma viszont életbevágó volt a rajtnál, biztos, hogy máshogy alakult volna a verseny, ha már akkor sem tudom használni, viszont így már megengedhettük magunknak azt a luxust, hogy amikor gondok voltak vele, kikapcsoltuk" - tette hozzá.

"Azt hiszem, büszkék lehetünk magunkra, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, láthatjuk milyen szoros a verseny, folyamatosan változnak a körülmények. Én egyáltalán nem aggódom, a csapatban mindenki tudja, hogy ez az egyetlen lehetőségünk, most azonban élvezhetjük a mai nap eredményeit. Kettőből kettő tökéletes eredmény, nem is lehetett volna jobb, de hosszú a bajnokság, még rengeteg pontot osztanak, hideg fejjel kell helytállnunk. Ha a kemény téli teszteknek ez a jutalma, akkor nagyon örülök neki, holnaptól pedig már csak Kínára összpontosítunk" - fejezte be nyilatkozatát a német pilóta.

Forrás: AFP