Vágólapra másolva!
A két világbajnok emlékezetes csatát vívott a Maláj Nagydíjon, de a versenybírák különböző okokkal 20-20 másodperc büntetést róttak ki rájuk. Ez az jelenti, hogy Hamilton hetedikből nyolcadik lett, Alonso viszont maradt hatodik.

A Maláj Nagydíj versenyfelügyelő bírái Hamiltont és Alonsót különböző indokokkal megbüntették 20-20 másodpercre. Ez a verseny hivatalos végeredményében hozzáadódik az idejükhöz.

Hamilton azért kapott büntetést, mert a védekezés közben egynél többször váltott irányt, Alonsó pedig azért, mert nekiment a brit McLarenjének. A csata kettejük között ezen a videón látható.

Egyértelműen Alonso jött ki jobban az ítéletből, neki ugyanis nem változtat a helyezésén a plusz 20 másodperc, Hamilton viszont hetedikből nyolcadik lett így. A nevető harmadik ezúttal a sauberes Kobajasi, aki a nyolcadikról a hetedik helyről lépett előre. Úgy látszik, a sors visszaadta neki azt, amit a szabálytalan hátsó szárny miatt elvettek tőle a bírák Ausztráliában. Akkor a japán pilótának a nyolcadik helyétől, és az érte járó pontokról kellett búcsúznia a technikai ellenőrök döntése nyomán.

Forrás: McLaren
Hamilton Malajziában