Vágólapra másolva!
Száraz körülmények között rajtolt el a Forma-1-es mezőny Malajziában, de lóg az eső lába. A pole pozícióból Sebastian Vettel vághatott neki a futamnak, aki az idei első futamot is megnyerte Ausztráliában. Kövesse a versenyt élőben!

Rajt: Száraz pályán rajtolt el a mezőny, magyar idő szerint délelőtt tízkor, de állítólag fél órán belül esni fog. Egy szombati döntés alapján "megtükrözték" a rajtrácsot, így az élről induló Vettel is jobb oldalról rajtolhatott, mert ott állítólag tisztább a pálya, ez egyébként a versenyzők kérése volt. Vettel kapta el a legjobban a rajtot, védte a helyét, és elsőként tudott fordulni, második helyre Heidfeld ért föl, Webber egy kicsit beragadt, és a 9. helyre csúszott vissza, megkeverve ezzel az élmezőnyt, baleset szerencsére nem történt.

2. kör: Vettel, Heidfeld és Hamilton a sorrend, az élen Heidfeld szépen veri vissza Hamilton támadásait.

3. kör: Sutil és Barrichello kiállt a bokszba, utóbbi defekt miatt, majdnem egy kört volt kénytelen hibás kerékkel gurulni, a lemaradása így jelentős.

5 kör: Petrov kiszélesít egy kanyart, és visszacsúszik a 7. helyre Schumacher elé, aki elkezdi támadni.

6. kör: Schumachert figyelmezteti a csapata, hogy bánjon óvatosan a gumikkal, és öt-tíz percen belül eső várható.

7. kör: Webber a 9. helyen szenved, Kobajasi könnyedén előzi meg a KERS segítségével.

8. kör: A 2. helyen autózó Heidfeld arról számol be a csapatának, hogy esőcseppek jelentek meg a plexijén.

9. kör: Vettel fél másodperccel gyorsabb Heidfeldnél, aki feltartja Hamiltont. Hátul Webber és Kobajasi szolgáltatja a show-műsort az előzgetéseikkel.

11. kör: Webber kiáll kereket cserélni, lágy gumikat kapott, a többiek is hamarosan kiállhatnak, a lágy gumik nagyjából 10 kört bírnak a teletankolt autókkal.

12. kör: A 3. helyen Hamilton látványosan szenved Heidfeld mögött, de nem tudja megelőzni, a negyedik helyen Button elkezdett lassulni.

13. kör: Hamilton kiállt kereket cserélni.

14. kör: Kobajasi megelőzte a 8. helyen álló Schumachert, kiáll kereket cserélni Button és Vettel, Alonso kint maradt és az élre állt. Elkezdett esni.

15. kör: Schumacher és Alonso kiáll a bokszba, lágy gumikat kapnak száraz pályára, Petrov, Vettel és Kobajasi az élen.

16. kör: Petrov is kereket cserél, mivel nem áll a víz a pályán, slicket kap ő is, Vettel, Kobajasi és Hamilton a sorrend, de Kobajasi még nem volt kint.

17. kör: Alonso megelőzi Buttont, és átveszi a 4. helyet, Kobajasi csúszkál a harmadik helyen, így könnyedén előzi meg őt is Alonso, előtte Hamilton és Vettel.

19. kör: A második helyen autózó Hamilton futja a leggyorsabb kört, Vettel előnye azonban így is közel hat másodperc, harmadik Alonso, negyedik Button, utána Heidfeld, Webber a sorrend.

21. kör: Az első nyolc versenyző 1:44-en belül tud autózni, Petrov elhagyott valamit az autójáról.

22. kör: Webber és Massa a hatodik helyért küzd, Massa nyer, Webber ki is áll kereket cserélni, ezen a futamon másodjára.

23. kör: Az ötödik helyen autózó Heidfeld megjárja a sóderágyat, de vissza tud állni, megérkezik mögé Massa, Button kiáll kereket cserélni, és a 7. helyre tud visszaállni, Hamilton szépen csökkenti a távolságot, már csak négy másodperc a lemaradása Vettelhez képest.

25. kör: Hamilton kiáll kemény gumikért, Barrichello számára - valoszínűleg műszaki hiba miatt - véget ért a futam, de legalább nem ment neki senkinek. Vettel is kiáll kereket cserélni az élről, lágy gumikat kap 2,7 másodprec alatt.

26. kör: Vettel visszaállva beszorul a negyedik helyre Massa mögé, de néhány kanyar után előzni tud, Heidfeld is kiáll kereket cserélni.

27. kör: A féltávnál kiáll Massa kerékcserére, Vettel, Hamilton, Button, Alonso és Webber az élen. Alonso arról panaszkodik a csapatának, hogy nem működik az állítható hátsó szárny a Ferrarin.

29. kör: Schumacher is kiáll a bokszba, lágy gumikat kap.

30. kör: Vettel megkérdezi a csapattól, hogy használhatja-e a KERS-t, azt a választ kapja, hogy nem. Valószínű, hogy emiatt gyorsabb Hamilton kemény gumikon, mint a német, 3,7 másodpercre csökkent az előnye. A két McLaren kiáll kereket cserélni.

32. kör: Webber ismét a bokszban, most kemény gumikat kapott a maradék távra, az élen Vettel KERS nélkül küzd.

34. kör: Petrov könnyedén előzi Kobajasit a nyolcadik helyért. Vettel megfutja a verseny leggyorsabb körét, állítólag KERS nélkül, ami több mint furcsa.

36. kör: 7,9 másodpercre nő a különbség Vettel és Hamilton között.

37. kör: Kobajasi kiáll gumikért, így - ha minden a terveik szerint halad - két kiállással abszolválja a futamot.

38. kör: Hamilton (váratlanul) kiáll a kemény gumikkal, és keményeket is kap ismét, visszaállva Webbert kapja a nyakára.

39. kör: Button kerékcserén, és a negyedik helyre ér vissza kemény keverékkel.

42. kör: Vettel kiáll, hogy kemény keverékkel fejezze be a versenyt, Alonso is kerékcserén.

43. kör: Vettel, Button, Hamilton, Alonso, Webber az élen, Schumacher elhagyja a pályát, de vissza tud evickélni a fűről, ki is áll utána, és a 11. helyre ér vissza.

44. kör: Massa megelőzi Petrovot a 6. helyért, Alonso a 3. helyen autózó Hamiltont támadja, Alonso gyorsabb.

46. kör: Alonso a nagy igyekezetében nekimegy Hamilton hátsó gumijának, a Ferrarinak megsérül az első szárnya, ki kell állnia, elúszott a dobogó.

47. kör: Webber futja a leggyorsabb kört 1:40.571., Vettel nyolc másodperccel vezet Button előtt, Hamilton a harmadik, mögötte Heidfeld.

48. kör: Alonso a 7. helyre tudott visszaállni, Petrov és Kobajasi a 8. helyért gyűrik egymást, az orosz sikerével zárul a csata, mindeközben Webber támadja Massát az 5. helyért.

50. kör: Webber nagy csatában el tud menni Massa mellett, a 3. helyen autózó Hamiltonra vészesen közeledik Heidfeld.

52. kör: Hamiltont simán megelőzi Heidfeld, így a renault-os dobogós helyre került. Mögöttük Webber, Massa, Alonso a sorrend.

53. kör: Hamilton kiállt kereket cserélni, mert teljesen elfogytak a kemény keverékű gumijai, az élen Vettel, Button, Heidfeld.

54. kör: Petrov kiesett, mert kicsúszott, és a pályára visszafelé ugratott egy hatalmasat a rázókövön. Úgy amortizálta az autóját, hogy a kormány az orosz kezében maradt.

56. (utolsó) kör: Az élen Vettel és Button simán befut, Heidfeld csúszkálva a harmadik, közvetlenül mögötte Webber ér be, Massa, Alonso és Hamilton a további sorrend.

Részletes futamösszefoglaló hamarosan.

A Maláj Nagydíj hivatalos végeredménye:

1. Vettel (Red Bull-Infiniti) 1 óra 37:39.832
2. Button (McLaren-Mercedes) + 3.261
3. Heidfeld (Lotus Renault) + 25.075
4. Webber (Red Bull-Infiniti) + 26.384
5. Massa (Ferrari) + 36.958
6. Alonso (Ferrari) + 37.248
7. Hamilton (McLaren-Mercedes) + 49.957
8. Kobajasi (Sauber-Ferrari) + 1:07.239
9. Schumacher (Mercedes) + 1:24.896
10. Di Resta (Force India-Mercedes) + 1:31.563
11. Sutil (Force India-Mercedes) + 1:45.000
12. Rosberg (Mercedes) + 1 kör
13. Buemi (Toro Rosso-Ferrari) + 1 kör
14. Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari) + 1 kör
15. Kovalainen (Team Lotus-Renault) + 1 kör
16. Glock (Virgin-Cosworth) + 2 kör
17. Petrov (Lotus Renault) + 4 kör