Vágólapra másolva!
A szezon második versenyén is egy McLaren futott be a második helyen, ám ezúttal Jenson Button léphetett fel a dobogóra. Az angol pilótának meggyűlt a baja a gumikkal, de végül ráérzett a különböző keverékek használatára.

"Zavarba ejtő verseny volt. Próbáltuk megérteni, hogyan alakulnak a kiállások, hogyan kell vigyázni a gumikra, érdemes-e egyáltalán vigyázni rájuk, milyen hosszú etapokat kell választani. A végén, amikor felraktuk a kemény gumikat, feltámadt az autó, sokkal jobb volt a tapadás. Attól féltem, hogy nem lesz olyan jó, mint a lágyak, végül sokkal jobb tempót mentem" - nyilatkozta Button a verseny után.

"Amikor feljöttem a második helyre, a csapat mondta, hogy vigyázz a gumikra, tartsd a pozíciót, de versenyzőként akkor is el akarod kapni az előtted levőt, ha tudod, hogy nincs rá esélyed. Nagyon nehéz megérteni, hogyan kell bánni a gumikkal. Néha akkor ártasz többet, ha vigyázni próbálsz rá, végül egyre jobban sikerült rájönni és így egyenletesebben is kopott. A csapat jó munkát végzett, jól sikerültek a kiállások is, jó irányba tartunk, és reménykedem benne, hogy megszorongathatjuk a Red Bullt" - tette hozzá az angol pilóta.

Forrás: AFP