Vágólapra másolva!
A Mercedes GP autói nem lettek gyorsabbak Ausztrália óta. Michael Schumacher a 9., Nico Rosberg a 12. helyen ért célba.

A versenyen mindkét pilóta háromszor cserélt kereket, a kemény keveréket a futam végére hagyták. A csapat pozitívumként említi a sajtóközleményben, hogy az állítható hátsó szárny és a KERS is végig működött mindkét autóban.

"Elég őszinte versenyem volt ma, amely a vége felé izgalmas lett, de odáig tele volt jó és rossz dolgokkal. A rajtom kifejezetten jól sikerült, utána minden a gumikkal való bánásmódról szólt. Valószínűleg nem remélhettünk jobb eredményt a két pontnál, feltétlenül javítanunk kell a versenytempónkon, mert az még nem olyan, mint amilyennek akarjuk. Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, és készen vagyunk arra, hogy folytassunk a kemény munkát, hogy megtehessük a szükséges lépéseket előre. Egy körön már jó szinten van az autó, ha megfelelően működik, de folytatnunk kell a munkát a versenytempónk javításán" - mondta a leintés után Schumacher.

"Ez nem az én versenyem volt ma, de az egész hétvége kemény volt. Rossz volt a rajtom, több pozíciót is vesztettem, ami megnehezítette, hogy a pontokért harcolhassak. Nem volt elég jó a versenytempóm, nagyon nehéz volt keményen nyomni, sajnálatos, hogy nem tudtunk itt azon a szinten teljesíteni, amelyiken akartunk. Elnézve a kvalifikációs körömet, legalább meríthetünk egy kis hitet abból, hogy egy kis lépést tettünk a jó irányba Melbourne óta. Folytatjuk a kemény munkát, hogy további előrelépést érjünk el" - nyilatkozta Nico Rosberg a csapat oldalának a futam után.

"A csapat és a versenyzők jó munkát végeztek ma, de nyilvánvaló, hogy pillanatnyilag nem vagyunk elég gyorsak. Kicsit túl sokáig hagytuk kint a két autót az első kerékcserék előtt, mert abban bíztunk, hogy az időjárás esetleg lehetőséget ad majd nekünk. Ez a mi döntésünk volt, és amikor kiderült, hogy nem lesz eső, egy vagy két pozíció elvesztésével fizettünk ezért. Mindent figyelembe véve a csapat munkája ma erős volt, jó bokszkiállásaink voltak, és az autók megbízhatóan működtek a kihívást jelentő körülmények között is" - mondta a verseny után Ross Brawn csapatfőnök.

Forrás: Mercedes GP
Rosberg Sepangban

"Nem vagyunk elégedettek, de az pozitívum, hogy ma feljavultunk a rettentő nehéz körülmények között is, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az áldozatos munkájáért. Michaelnek jó versenye volt, a rajtnál három helyet jött előre. Esővel számoltunk, ezért az első bokszkiállásokat addig húztuk, ameddig csak lehetséges volt. Már az első kanyarban alapvetően eldőlt, hogy Nico nem fog tudni pontokért harcolni. Ha négy helyet veszítesz azzal a technikával, ami nekünk jelenleg rendelkezésünkre áll, már nehéz onnan fölállni. De Nico bemutatott pár szép előzést, és a köridői jobbak voltak, mint ahogy tegnap kinézett, összehasonlítva a vele azonos stratégián lévő leggyorsabb autókkal" - nyilatkozta a Mercedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug.