Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája szerint elsősorban az autójuk aerodinamikáját kell fejleszteniük, hogy felvegyék a tempót a leggyorsabbakkal.

Fernando Alonso az ötödik helyet szerezte meg a Maláj Nagydíj rajtrácsán a szombati időmérőn, így a harmadik sorból vághat neki a vasárnapi futamnak. Ez még önmagában nem lenne túl rossz eredmény, ám az már aggodalomra adhat okot az olasz istálló számára, hogy a spanyol ideje közel egy másodperccel marad el a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettelétől. Alonso csapattársa, Felipe Massa lemaradása még ennél is nagyobb, 1,4 másodpercre van Vettel legjobb idejétől, és a hetedik helyről vághat neki a sepangi futamnak.

"Sajnos sem Ausztráliában, sem itt Malajziában nem vagyunk elég gyorsak, ezért gyorsan ki kéne találni valamit, mert a kínai futam is itt van már a nyakunkon. Mivel mindenki ugyanolyan gumit használ, nem hiszem, hogy azokban kéne keresni a hibát" - nyilatkozta az időmérő után Alonso, aki szerint sokkal inkább a Ferrarik aerodinamikai beállításait kéne megvizsgálni, mert "azon múlik az autó pályán nyújtott teljesítményének 90 százaléka".

A kétszeres világbajnok ugyanakkor meglehetősen nyugodt a bajnokságot és a futamot illetően: "hosszú lesz az idei szezon, és még nagyon az elején vagyunk, így jelenleg arra kell törekednünk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be Malajziában. Minden gondunk ellenére ugyanakkor azt hiszem, ha be tudom fejezni a vasárnapi futamot, akkor azt jó eséllyel a pódiumon teszem."