Vágólapra másolva!
A német auto, motor und sport című magazin elemzése szerint több kritikus pontja is van a Red Bull idei autójának.

Ugyan Sebastian Vettel látszólag nagyon könnyedén nyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, a Red Bull autója közel sem tökéletes az egyik német magazin elemzése szerint. Az auto, motor und sport cikke alapján a legnagyobb problémát a KERS jelenti, amelyet megbízhatósági okok miatt szereltek ki az autóból Melbourne-ben.

Elsősorban a mozgásienergia-visszanyerő rendszer hűtésével van (vagy volt) gondja a Red Bullnak, az akkumulátorok hajlamosak (voltak) a túlmelegedésre. Állítólag az első malajziai szabadedzésen gond nélkül működött a rendszer.

Aggodalomra ad okot az RB7-es üzemanyagtartálya is, amely a lap szerint túl kicsi lett. Mark Webber célba érkezése után azonnal félreállt Ausztráliában, és Sebastian Vettelt is arra utasították a bokszból, hogy spóroljon az üzemanyaggal.

Mindezeken felül a Red Bull a hátsó gumikat is jobban koptatja, amire magyarázat lehet az RB7 különleges építési módja. "Egyensúly és gumikopás szempontjából a melbourne-i versenyből soha nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni. A Red Bull jelenleg egyértelműen a legjobb" - jelezte ugyanakkor Michael Schumacher, hogy a legutolsó megállapítást nem kell túl komolyan venni.