Vágólapra másolva!
A Maláj Nagydíj felvezető sajtótájékoztatóján Jenson Button ismét a Red Bull-szárnyak szabálytalanságáról beszélt. Christian Horner csapatfőnök elmagyarázta, hogy a McLarennél miért nem működik a dolog.

Kicsit unalmas már ugyan, de Jenson Button a Maláj Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján ismét elővette a szárnytémát. Az angol több olyan emberrel is beszélt, aki szerint a Red Bull szárnya a szabályosnál nagyobb mértékben hajlik, amire válaszul Christian Horner csapatfőnök jegyzetfüzetet ragadott és magyarázni kezdett.

"Nagyon egyszerűen összefoglalom, hogyan működik a szárnyunk" - kezdte Horner. "A McLaren olyan autót fejlesztett, amelynek a hátsó hasmagassága nagyon alacsony, ennek következtében egy szintén alacsony első szárny nem működik rajta. Mi jóval magasabb hátsó részt használunk, így logikus, hogy az autó eleje közelebb kerül az aszfalthoz."

"Ez egyszerű fizika, így a szárny tökéletesen megfelel a szabályoknak. Nem a McLaren, hanem az FIA tesztjeinek kell megfelelnie az autónak, ezeken pedig eddig mindig átment. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a mi első szárnyainkat többet tesztelték, mint bármely másik csapatét."

Charlie Whiting versenyigazgató is üzent az elégedetlenkedő mclareneseknek: "Minden létező tesztet elvégeztünk a Red Bullnál, az autó teljes mértékben szabályos" - nyilatkozta Whiting a Guardian című napilapnak.