Vágólapra másolva!
Webber mögött csak McLarenek végeztek pénteken. Délelőtt Hamilton, délután Button lett a második, utóbbi ráadásul csak 5 ezreddel maradt le az Red Bull ausztráljától.

Jenson Button az első malajziai szabadedzésen csapattársától, Lewis Hamiltontól messze lemaradva a tizenötödik helyen végzett, délután azonban megszerezte a második helyet.

"A délutáni edzés sokkal jobban sikerült, mint a délelőtti. Néhány dolog problémát okozott a P1 alatt. Melbourne után elhatároztuk, hogy egyből ráállunk a helyes irányra, amellyel helyrehozhatjuk az első versenyen elkövetett hibákat, de ez a pálya nagyon sokban különbözik. Hozzáláttunk, hogy változtassunk, amin szükséges, most pedig már minden jobban működik. Most mindenkit a hátsó tapadás foglalkoztat. A gumik teljesen másnak tűnnek, mint Melbourne-ben, ez így elég trükkös, viszont a téli tesztekhez képest jó tapasztalataink vannak. Persze nem tudhatjuk, mennyi üzemanyaggal indulnak a többiek. Ami fontos, hogy sokat változtattunk az autón, ezek mind előrelépést jelentenek. Úgy érezzük, megtaláltuk a helyes irányt, remélhetőleg csak előrébb jutunk vele" - nyilatkozta a szabadedzés után.

Lewis Hamilton már a P1 alatt megszerezte a második helyet, délután azonban harmadikként végzett. "Érdekes volt a mai nap. Úgy tűnik, elértük, hogy közelebb kerüljünk a legjobb időhöz, és azt hiszem, sok előrelépést tettünk az autó beállításait illetően. Még mindig van időnk, hogy foglalkozzunk vele, de ez egy konstruktív nap volt. A pályán teljesen más körülmények voltak, itt sokkal melegebb van, mint Ausztráliában, úgyhogy a gumik sem tartottak olyan sokáig. Talán vasárnap láthatunk egy háromkiállásos versenyt. Azt hiszem, az élcsapatoknak ez szoros lesz, úgyhogy a vasárnapi izgalmas futamnak ígérkezik. Remélem, közelebb kerülünk a győzelemhez, mint az előző versenyen, csak várnunk kell, és meglátjuk, hogyan sikerül" - nyilatkozta Hamilton.

"Ma nagyot léptünk előre, különösen, hogy ez volt a Pirelli gumik első magas hőmérsékletű tesztje. Ma délelőtt Lewis és Jenson is úgy érezte, hogy az autó kiegyensúlyozottan viselkedett. Mérnökeink egész délután keményen dolgoztak, hogy minden szükséges beállítást elvégezzenek az autókon, így mindkét pilótánk elégedettebb lehet az autók érzetével. Mindketten jó helyezést értek el a rövid és a hosszú futamokon is. Hiszünk benne, hogy ezen a hétvégén új arcukat mutatják meg az autóink, ezen keményen dolgozunk a hátralévő két napban" - tette hozzá Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

Forrás: McLaren