Vágólapra másolva!
A német csapatnak különösen fontos a sepangi versenyhétvége, mert bizonyítani szeretnének az ausztráliai kudarc után, és a csapat főszponzora is maláj cég.

Az első szabadedzésen mindkét pilóta kipróbálta a Pirelli extra kemény abroncsait, amelyeket csak tesztelési céllal hoztak el Malajziába. Ezen kívül aero-teszteket is végeztek délelőtt. Délután a kemény és a lágy gumik vizsgálata folyt a csapatnál, és a beállításokat is sikerült megtalálni.

Michael Schumacher 55 kört tett meg, ötödik helyen végzett összesítésben, Nico Rosberg csak egy körrel ment kevesebbet, legjobb ideje a hetedik helyre volt elég.

"Kifejezetten jó első napunk volt ma Sepangban. Határozottan állíthatom, hogy megtettünk egy lépést a helyes irányba, közelebb voltunk a barcelonai teljesítményünkhöz itt, mint Melbourbe-ben, és bizakodó vagyok, hogy ez még nem a vége. Két tipikus pénteki edzésen vagyunk túl, kipróbáltunk sok jövőbeni fejlesztést, és úgy tűnik, még van bennünk fejlődési lehetőség. Ma az aerodinamikánk és a KERS-ünk is remekül működött, remélem még jönnek jó dolgok a következő két napban" - nyilatkozta Schumacher.

"Ma egy produktív napunk volt. Fejlődést értünk el a beállítások terén az előző futamhoz képest, a csapat remekül dolgozott. Még mindig vannak megoldásra váró problémák, de azt hiszem, már egy kicsit közelebb vagyunk a sebességünkhöz. Már nagyon várom az időmérő edzést, remélem holnap még egy lépést teszünk előre." - mondta Rosberg a második edzés után a csapat oldalának nyilatkozva.

Ross Brawn szintén bizakodó volt az eredményeket látva.

"Sokkal jobb napunk volt itt, mint amit Melbourne-ben tapasztaltunk. Bíztató a tempónk kevés üzemanyaggal. Azonban a versenytempónkat még javítanunk kell, az autó teljesítménye nem volt elég állandó, ezen fogunk dolgozni éjszaka."

Forrás: Mercedes GP