Vágólapra másolva!
A lágy gumik oldalfalán egy aranyszínű csík is megjelenik Malajziában, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni a kemény keveréktől.

Az olasz gumiszállító négy színnel jelöli négyféle gumikeverékét, a szuperlágy piros, a lágy sárga, a közepes fehér, a kemény pedig ezüst Pirelli és P Zero feliratokat kapott az oldalfalára.

Ausztráliában, az első futamon azonban bebizonyosodott, hogy a tv-képernyőn keresztül nehéz megkülönböztetni az ezüst és az aranysárga feliratokat, ezért a második versenyre módosított a jelölésen az olasz gumigyártó. Malajziában nem csak a felirat lesz arany az opciós lágy gumin, hanem az oldalfalon egy sárga csík is megjelenik.

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembry ugyanakkor további módosításokat helyezett kilátásba az első európai versenytől kezdve.

"Sok embertől hallottuk, hogy nem tudják felismerni a gumik típusát, még a csík sem ideális megoldás. Törökországtól kezdve egy sokkal feltűnőbb jelölést fogunk alkalmazni. Nem lesz csík, inkább a Pirelli és a P Zero feliratokat fogjuk egy színes csíkkal összekötni. Ez azt jelenti, hogy amikor forog majd a gumi, nem a fekete fog dominálni az oldalfalán, hanem a szín. Úgy fog kinézni a lágy gumi oldala, mint egy sárga kör. Ugyanezt meg fogjuk tenni a többi keverékkel is, a teszteléseken már beváltak ezek a módosítások."

Forrás: Pirelli