Vágólapra másolva!
Bár továbbra is bizonytalan, hogy a Hispania Racing elindulhat-e a hétvégi sepangi futamon, a csapat pilótái rendkívül bizakodóak.

Az istálló honlapjának nyilatkozó pilóták, Vitantonio Liuzzi és Narain Karthikeyan, valamint Colin Kolles csapatfőnök is optimista a Maláj Nagydíjjal kapcsolatban.

"Amikor 2005-ben utoljára Malajziában versenyeztem, óriási bíztatást kaptam a helyi rajongóktól, és nagyon sokan jöttek Indiából is, hogy lássák a futamot. Fantasztikus emlékeim vannak Malajziáról" - mondta Karthikeyan.

"Dacára annak, hogy csak nagyon kevés kört tudtam menni Ausztráliában, úgy érzem, az F111-el meg van az esélyünk, hogy jobbak legyünk, mint tavaly. Sepang egy nagyon technikás pálya, mind a pilóta, mind az autó számára, ideális próba az autónknak. Szeretnénk annyi kört megtenni, amennyit csak lehetséges, de természetesen az elsődleges célunk a kvalifikáció, és hogy befejezzük a versenyt. A sok megtett kilométer segít az autónk megismerésében, és így egyre jobban kihasználhatjuk a benne rejlő lehetőségeket. Malajziában hasonló időjárás lesz, mint otthon, szóval otthon fogom érezni magam. Készen állok Sepangra, az elsődleges célunk az, hogy kvalifikáljunk a versenyre, és hogy befejezzük azt" - tette hozzá a 34 éves pilóta.

Karthikeyan csapattársa, Liuzzi is látja a fényt az alagút végén: Nagyon motivált és bizakodó vagyok a hétvégét illetően. Biztos vagyok benne, hogy a dolgok jobban alakulnak, mint Ausztráliában, mert felkészültebbek vagyunk, és tudjuk, mit kell tennünk. Azonban Malajziában mindig számolni kell a rendkívüli időjárási körülményekkel. Emlékszem a tavalyi kvalifikációra, amikor óriási kihívást jelentett a szakadó eső - nyilatkozta az olasz versenyző.

Colin Kolles csapatfőnök számára az a legfontosabb, hogy a dolgok újra visszatérjenek a normális kerékvágásba. "Normális körülmények között nem lehet kérdés a 107 százalék teljesítése. Reméljük, minden szükséges frissítést végre tudunk hajtani."

Forrás: Hispania Racing