Vágólapra másolva!
Elektronikus trükkök segítségével tudna meg többet saját abroncsai viselkedéséről a Pirelli. Mikrocsipeket alkalmazna a gyártó.

Eddig nem alkalmazott módszerrel könnyítené meg saját dolgát a Pirelli. A Forma-1-be idén visszatért olasz gumigyártó mikrocsipet rejtene abroncsaiba, így szerezve sokkal több adatot a keverékek viselkedéséről és jellemzőiről.

"Folyamatosan vizsgáljuk különböző új technológiák alkalmazását, mert nagyon innovatív vállalat vagyunk" - nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. "Azért vállaltuk az F1-es szereplést is, hogy az abszolút maximumot hozzuk ki magunkból."

"A mikrocsipes technológia az egyik lehetőség a jövőre nézve, mert segítségével rengeteg információt tudunk egyszerre feldolgozni, míg jelenleg a vonalkódok segítségével csak az alapadatokat tároljuk. Persze, azzal is tisztában vagyunk, hogy még újoncok vagyunk a Forma-1-ben, így a nagy újítások előtt szeretnénk lefektetni a stabil alapokat." A Pirelli szerződése egyelőre 2013 végéig szól.