Vágólapra másolva!
Christian Horner csapatfőnök cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a Red Bull fontolgatná Lewis Hamilton leigazolását.

Néhány nappal ezelőtt Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója jelezte, hogy a csapatnál napirenden van Lewis Hamilton leigazolása. Christian Horner nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy félremagyarázhatták Marko szavait: a csapatfőnök szerint egy ilyen erős párosítás hasonló feszültséget szülne, mint amekkora a McLarennél volt 2007-ben, a Hamilton-Alonso páros idejében.

"Nehéz lenne egyszerre megbirkózni két olyan kalibelű pilótával, mint Sebastian és Lewis" - mondta Horner. "Sok lenne közöttük a tűzijáték, ahogy a Fernando-Lewis felállás során már látható volt. Elégedettek vagyunk a jelenlegi párosítással, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok."

Horner szerint szó sincs arról, hogy a Vettel-Webber felállás azért működik, mert a két pilóta nincs egy szinten. "Arról van szó, hogy karrierjük más-más fázisában tartanak. 11 év és ugyanennyi élettapasztalat választja el őket egymástól."

Horner azért hozzáfűzte, hogy az F1-ben soha, semmit nem lehet biztosra venni, egy Hamilton-képességű pilótát ráadásul valóban nem hagyhat figyelmen kívül a Red Bull. "Ahhoz, hogy létrejöjjön a jövőben egy ilyen szerződés, mindkét fél részéről nagyon erős akarat szükséges."