Vágólapra másolva!
Ausztráliához hasonlóan a Maláj Nagydíj helyszínén is csak a pénteki szabadedzések után dönt a KERS használatáról a Red Bull Racing.

Ausztráliában KERS nélkül is dominált a Red Bull, Sebastian Vettel kényelmes győzelmet aratott. Christian Horner csapatfőnök szerint Malajziában sokkal fontosabb lesz a mozgásienergia-visszanyerő rendszer használata, de ismét csak pénteken dönt bevetéséről a csapat.

Ausztráliában KERS-szel kezdték az edzéseket a Red Bull pilótái, a pénteki tréningek után azonban kiszerelték a berendezést az autókból. "Gyors és közös döntést hoztunk" - nyilatkozta Horner a melbourne-i határozatról. "Volt egy kis kockázat, úgyhogy úgy döntöttünk, nem használjuk. Ausztráliában - a rajton kívül - egyébként is keveset segített volna."

"Arról van szó, hogy nem bíztunk igazán a rendszerben, mert nem sokat teszteltük az idény előtt. Most már magabiztosabbak vagyunk, így ha Szepangban nem lesz semmi probléma pénteken, a versenyen is bevetjük a KERS-t."

Horner szerint a Red Bullnak körönként három-négy tizedet jelent a KERS, a megbízhatóságot azonban semmi esetre sem teszi kockára a gárda.