Vágólapra másolva!
Az American Idol kitalálói szerint jelentős változtatásokra lenne szükség a menetrendben a Forma-1 látványosabbá tételéhez, azonban nem biztos, hogy javaslataik valóban több nézőt vonzanának az F1-be.

A Forma-1 jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone hosszú évek óta küzd a versenyek látványosabbá tételéért. Mint azt korábban bemutattuk, meglepő ötletekben ebben a szezonban sincs hiány: döntött kanyarok, ugratók, mesterségesen öntözött pálya. Most a 80 éves brit üzletember az egyik legsikeresebb amerikai televíziós produkció, az American Idol zenei tehetségkutató-verseny két megálmodójával, Simon Cowell-lel és Simon Fullerrel konzultált a kérdésben. Ezúttal is meglepő ötletek láttak napvilágot az egyeztetés után.

Az egyik javaslat szerint alaposan átalakulna a Forma-1 megszokott menetrendje. Nem lenne időmérő edzés, helyette viszont két verseny lenne: az egyik a már megszokott időpontban vasárnap, míg a másik, az időmérő helyett szombaton. Ez amolyan felvezető verseny lenne, amelyen az istállók tesztpilótái vennének részt. A rendes pilóták vasárnap szerezhetnének világbajnoki pontokat, azonban a konstruktőrök csak a szombati verseny eredményei után kapnának pontot.

Fuller már korábban is kapcsolatban került az F1-gyel: nemrégiben Lewis Hamilton kötött szerződést tehetségkutató ügynökségével, illetve ő volt az egyik szellemi atyja a Honda MyEarthDream kezdeményezésének is, amikor szponzori hirdetések helyett a Föld műholdképét festették a versenyautóra.

Forrás: AFP
Simon Cowell