Vágólapra másolva!
A Malajziai Nagydíj a Mercedes számára második számú hazai versenynek számít, mivel maláj a csapat főszponzora. Éppen ezért a csapat versenyzői nagyon fogadkoznak, hogy itt végre megmutatják mire képesek.

A szezon előtti teszteken elért kiváló eredmények okán az Ausztrál Nagydíj előtt minden szakértő azt hitte, hogy idén a Mercedes GP-vel komolyan kell számolni a Forma-1-es mezőnyben. Ennek ellenére a melbourne-i nyitány a csapat számára szégyenletes véget ért: a nem túl jól sikerült időmérő után mindkét versenyzőjük kiesett úgy, hogy a versenytempójuk sem jogosította őket nagy eredményre.

Ezek után Michael Schumacher csak jobbra számít a második versenyen, szerinte a csapat harcos kedvében lesz Malajziában. Ez a hétvége egyébként azért is fontos lesz a csapat számára, mert a főszponzor miatt ez a második számú hazai versenyük.

"Semmi kétség, jobbak akarunk lenni, mint a nyitányon, az csalódás volt mindannyiunk számára. Világosan látjuk, hogy ez nagy kihívás, de a csapatban mindenki pozitív, dúl bennünk a küzdőszellem. Ezért arra számítok, hogy jobb hétvégénk lesz: olyan, amire már lehet építeni."

Forrás: Mercedes GP

A csapat másik német versenyzője, Nico Rosberg is bizakodó, szerinte Malajziában meglepetést fognak okozni az embereknek.

"Az utolsó barcelonai teszt óta tudjuk, hogy gyors az autónk, most az a dolgunk, hogy ezt bebizonyítsuk."