Vágólapra másolva!
A Mercedes GP szerint a Red Bull jelenleg messze a mezőny előtt jár, nehéz lesz utolérni a világbajnoki címvédőt.

Gálaelőadással kezdte a 2011-es idényt a Red Bull, Sebastian Vettel KERS nélkül is utolérhetetlen volt az Ausztrál Nagydíjon. Nico Rosberg úgy véli, hogy a világbajnoki címvédő alakulat messze a mezőny előtt jár, nagyon nehéz lesz utolérni.

A Mercedes GP számára nagy csalódással kezdődött a szezon, nemcsak Rosberg, hanem Michael Schumacher sem tűnt versenyképesnek, baleset miatt végül mindketten kiálltak a versenyből. "Azt kell mondanunk, hogy Sebastian Vettel és a Red Bull mindenkitől nagyon elhúzott" - mondta Rosbeg. "Az üldözők között meghatározó szerepet szeretnénk játszani és javítani tavalyi negyedik helyünkön."

Norbert Haug motorsport-igazgató is úgy fogalmazott, hogy "nehéz lesz" befogni a Red Bullt. A rivális tanácsadója, Helmut Marko nem is számít arra, hogy a Mercedes idén komoly ellenfél lesz.

"Nagyon kevés csapat képes arra, hogy autóját sokkal versenyképesebbé tegye. Rajtunk kívül csak a McLarenben és a Ferrariban van meg a potenciál" - mondta Marko. A Mercedesnek elsősorban hibásan működő rendszereit, például a KERS-et kell rendbe tennie. "Furcsa volt, hogy a KERS remekül működött a McLarennél, nálunk viszont nem" - panaszkodott Haug.