Vágólapra másolva!
A Toro Rosso pilótái kölcsönösen egymást okolják azért, hogy ütközéssel megrongálták Nick Heidfeld Renault-ját az Ausztrál Nagydíjon.

Furcsa versenyt futott a Renault Melbourne-ben, miközben az orosz Vitalij Petrov dobogóra állhatott, Nick Heidfeld csupán a 12. helyen zárt. A Robert Kubica helyettesítésére igazolt német nem magától szerepelt ennyire rosszul, autójának már az első körben nekiütköztek.

"Az első kanyarban már a 11. voltam" - mondta Heidfeld, aki az időmérőt önerőből szúrta el és csak a 18. helyről startolhatott. "Pontokat szerezhettem volna, de a 11-es kanyarban nekem jött az egyik Toro Rosso. Nem láttam, ki volt, de az autó komolyan megsérült: tönkrement a KERS, elveszett az egyensúly, minden egyes körben másfél másodpercet veszítettem."

A Toro Rosso pilótái egymásnak ugrottak Heidfeld nyilatkozata után, Sebastien Buemi rögtön csapattársát, Jaime Alguersuarit okolta a figyelmetlenségért. A spanyol visszavágás gyanánt a svájcit gyanúsította meg.

"Nem én voltam" - nyilatkozta Alguersuari. "Schumachernek valóban nekimentem a 3-as kanyarban, ezért elnézést kérek, de Heidfeldhez semmi közöm. Kicsit hátrébb voltam, így pontosan láttam, hogy mi történt: Sebastien keményen küzdött a Renault-val a 10-es kanyarban, a 11-esben pedig nekiment."