Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton egyetért Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével: jobb, ha a világbajnoki címvédő KERS nélkül el sem utazik Malajziába, amennyiben ismét nyerni akar.

Ausztráliában bevállalta a Red Bull, hogy KERS nélkül áll rajthoz, Sebastian Vettel így is leiskolázta a mezőnyt. Mivel a melbourne-i részben utcai pálya, a mozgásienergia-visszanyerő rendszer hiánya nem jelentett nagy veszteséget, de Christian Horner csapatfőnök pontosan tudja, hogy a más jellegű malajziai pályán már muszáj lesz KERS-et használnia a csapatnak, ha nyerni akar.

Lewis Hamilton mostanában csak veszekedett a Red Bullal, de ebben a kérdésben egyetért a nagy riválissal. "Nagy leszorítóerőt igényel a malajziai pálya, vagyis a Red Bull legalább olyan gyors, ha nem gyorsabb lesz, mint Melbourne-ben. Nem tudom, látták-e azokat az első szárnyakat, de szinte tapadnak az aszfaltra" - nyilatkozta kis piszkálódással Hamilton.

"Ez nagy előnyt, legalább fél másodpercet jelent, de nincs kétségem afelől, hogy mi is versenyképesek leszünk. Tartogatunk néhány kisebb fejlesztést, ha ismét az első két sorba kerülünk, jó esélyeink lesznek. Kötve hiszem, hogy a Red Bull KERS nélkül sokáig előttünk maradhatna!"

Forrás: AFP
Új fejlesztésekkel utazik Malajziába a McLaren

Jenson Button is lát esélyt Szepangban, a 2009-es világbajnok szerint a Red Bull KERS-e nem elég erős. "Mások 3,5-5 tizedet nyernek a KERS-szel, miközben a Red Bull számításaink szerint csak másfelet" - mondta Button. "Szükségünk is van erre az előnyre, mert a Red Bull minden más területen nagyon erősnek tűnik. Még mindig nagyon messze vagyunk, nem is hiszem, hogy Sebastian a maximumot hozta ki az autóból Melbourne-ben. Bőven tud még javulni a következő versenyre."