Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen a rali-világbajnokság mellett idén az észak-amerikai NASCAR sorozatban is kipróbálja magát. A sorozatban már több korábbi F1-es pilóta is szerepelt.

A finn Turun Sanomat nevű lap információi szerint a 2007-es világbajnok finn a saját, ralis pályafutásához alapított ICE1 csapat versenyzője lesz a NASCAR Truck sorozatában, ezután indulhat a Sprint Cup és a Nationwide kategóriákban. Bár a végleges menetrend még nem alakult ki, de nagyon valószínű, hogy Räikkönen már júniusban csatlakozhat a sorozathoz.

"Nagyon régóta várom már, hogy megismerjem a NASCAR világát. Tudom, hogy ez egy nagyon kemény sorozat, de én imádom az amerikai versenyzési mentalitást. Nyilvánvaló, hogy remek szórakozás lesz a versenyzés."

Räikkönen a ralizást sem hagyja abba, de nem minden futamon veszt részt a rali-világbajnokságon. A NASCAR sorozatban több, korábban a Forma-1-ben is versenyző pilóta szerepel, például Juan Pablo Montoya, vagy Nelsinho Piquet, de kipróbálta magát Jacques Villeneuve. Egyikük sem tudott nagyobb eredményt felmutatni.