Vágólapra másolva!
Fenntartja a Sauber, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által kifogásolt melbourne-i alkatrésze nem jelentett előnyt, a kizárás ellen mégsem fellebbez.

Az Ausztrál Nagydíjon hetedik Sergio Pérezt és a nyolcadik Kobajasi Kamuit is kizárta utólag az FIA, mert a hátsó szárnyon szabálytalan elemet fedeztek fel. Az oldalsó elemre egy V-alakú formát vágtak a mérnökök, amely elbukott a technikai ellenőrzésen.

Első felindulásában azonnal fellebbezésről beszélt a Sauber, ennek sorsát később egy belső vizsgálattól tette függővé. Kedden este úgy döntött a csapat, hogy nem nyújt be tiltakozást az ítélet ellen, bár fenntartja, hogy a kérdéses alkatrészből nem származott semmilyen előnye.

"Nem nőtt a teljesítményünk az alkatrésztől, de tény, hogy eltérést jelent az előírásoktól" - ismerte el James Key technikai igazgató. "Elfogadjuk a versenybírók döntését. Kiderítettük, hogy az alkatrész ellenőrzése során hibát követtünk el a gyárban, megtettük a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyesmi többet ne forduljon elő."

Forrás: AFP
Hiba történt az ellenőrzés során

"Sergio és Kamui is nagyszerű teljesítményt nyújtott vasárnap" - szomorkodott Peter Sauber csapatfőnök. "A csalódás ellenére bizonyítottuk, hogy gyors autónk és két tehetséges pilótánk van, ez optimistává tesz a szezon hátralévő részére."