Vágólapra másolva!
A Forma-1-től eltiltott Flavio Briatore szerint a Ferrari akár le is mondhatna a 2011-es idényről, inkább a 2012-es fejlesztésekre kéne összpontosítania.

A Renault volt csapatfőnöke és Fernando Alonso menedzsere élesen kritizálta a Ferrarit és az olaszok egykori sztárpilótája, Michael Schumacher részvételével sem ért egyet.

"Abszurdnak hangzik, de szerintem a Ferrari jobban tenné, ha máris elkezdene dolgozni a 2012-es autón" - nyilatkozta Briatore a finn Turun Sanomatnak, miután a bíztató téli tesztek után az olaszok csak küzdöttek Ausztráliában, jelenleg pedig vizsgálják, miért sikerült ilyen rosszul a szezon első futama.

"A Ferrarinak megvan a megfelelő mérnöki tudása és háttere, de a fél másodperc lemaradás a Red Bullhoz képest felér egy örökkévalósággal. Ezt a különbséget nem hozzák be két hónap alatt" - tette hozzá.

A botrányhős csapatfőnök szerint Michael Schumachernek sem kéne erőltetnie a versenyzést. "Én mindig elleneztem, hogy újra induljon. Egy negyvenéves sosem lesz már ugyanolyan, mint egy húszéves. Michael már félig nyugdíjba vonult, így viszont a nagyszerű karrierje csúnya véget ér."