Vágólapra másolva!
Ross Brawn szerint a Mercedes GP nem találta meg a helyes egyensúlyt az Ausztrál Nagydíjra, ezért gyengélkedett Michael Schumacher és Nico Rosberg is.

Nagy várakozásokkal érkezett a Mercedes GP az Ausztrál Nagydíjra, Michael Schumacher még azt is lehetségesnek tartotta, hogy a csapat a Red Bull legnagyobb ellenfele lesz. Ehhez képest a hétszeres világbajnok a Q3-ba sem jutott be az időmérőn, a versenyt ütközés miatt nem tudta befejezni. Baleset miatt esett ki Rosberg is, de a Mercedes pontosan tudja, hogy a W02-es egyébként sem tudta tartani az élmezőny tempóját.

"Barcelonában az utolsó csomag nagyon jól működött" - magyarázta Ross Brawn. "Ez egy olyan pálya, melyen korábban soha nem voltunk szupererősek, most mégis jól ment az autó. Michael nagyon elégedett volt az utolsó nappal, odaadta a kocsit Nicónak is, aki szintén azt mondta, hogy teljesen más, mint korábban volt."

"Magabiztosan utaztunk Ausztráliába, ahol aztán nagyon rossz hétvégénk volt. A mai autók tele vannak érdekes rendszerekkel, a mi feladatunk, hogy ezek jól működjenek. Melbourne-ben képtelenek voltunk megtalálni a helyes beállításokat, így az autó egyensúlya nem volt jó. Jobban kellett volna dolgoznunk."

Forrás: Mercedes GP
Jobban kellett volna dolgoznia a csapatnak

"Az volt a baj, hogy pilótáinknak fogalmuk sem volt, mire számíthatnak egy-egy kanyarban. Teljesen kiszámíthatatlan, instabil volt az autó, ami alaposan megnehezítette a dolgukat. Problémánk volt néhány rendszerrel is, de az alapok megvannak: ha jobban összerakunk egy hétvégét, sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek."