Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint Felipe Massa sportszerűtlenül védte pozícióját az Ausztrál Nagydíjon. A brazil nem foglalkozik a kritikával.

Hosszú körökön át maga mögött tartotta Felipe Massa a mclarenes Jenson Buttont az Ausztrál Nagydíj elején. Button végül egy kanyart levágva, szabálytalanul előzte meg a brazilt, amiért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott.

A 2009-es világbajnok úgy véli, hogy Massa az illendőnél keményebben védte pozícióját, szorította lefelé a pályáról, ezért nem maradt más választása, mint a kanyar levágása.

"Jó csata volt, nem?" - reagált Massa. "Tartottam a pozíciómat és képtelen volt megelőzni. Sokszor próbálta, én meg sokszor maradtam előtte. Végül, amikor megelőzött, olyan helyzetben tette, ami szabálytalan volt. Vissza kellett volna adnia a pozíciót, nem tette, úgyhogy járt a büntetés."

Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök szerint is helyes ítélet született. "Jól döntöttek a versenybírók" - mondta Domenicali. "Az új szabályok erősebbek, nemcsak a sportkódexben, hanem a hivatalos szabálykönyvben is benne van, hogy a versenyvonal szent. Természetesen más lett volna a helyzet, ha Jenson visszaengedi maga elé Felipét."