Vágólapra másolva!
A Spanyol Motorsport Szövetség elnöke élesen bírálta a Hispania (HRT) istálló vezetőit azután, hogy a csapat technikai okok miatt nem tudott elindulni a múlt hétvégi melbourne-i szezonnyitó futamon.

Forrás: Hispania Racing Team
A két Hispania-pilóta csak a futam előtti ünnepségen ülhetett autóba vasárnap

Carlos Garcia, aki az FIA Motorsport Világtanácsnak is a tagja, a Radio Marcának adott interjújában kifejtette, hogy "rettenetesen idegesítette a HRT vezetőinek hozzáállása Melbourne-ben."

"Nem mondom, hogy csalódott vagyok, mert ez várható volt. Ilyen körülmények között inkább ne legyen spanyol istálló az F1-ben. Egy komoly csapatot szeretnék, amelynek megvan a megfelelő anyagi háttere, és nem olyat, amelyik hülyét csinál magából"- mondta Garcia. "A Hispania nem végezte el a feladatát. Ilyen körülményekkel nem szerepelhet a Forma-1-ben"- tette hozzá.

Az ügyben megszólalt Johnny Herbert is, aki korábbi versenyzőként ellenőrizte a versenybizottság munkáját Melbourne-ben. Szerinte a bíráknak nem volt választásuk, helyesen döntöttek, hogy alkalmazták a 107%-os szabályt a Hispania esetében.

"Nagyon rosszul érzem magam, de ilyen lassan nem lehet versenyezni az F1-ben. Remélem, ez a kudarc megadja a csapatnak azt a lökést, amire szükségük van ahhoz, hogy Malajziában versenyképesen szerepeljenek"- nyilatkozta Herbert a National nevű lapnak.

A Hispania az Ausztrál Nagydíj időmérőjén nem tudott a legjobb időhöz képest 107 százalékon belül teljesíteni, ezért - bár kérvényezték -, nem indulhattak a vasárnapi futamon.