Vágólapra másolva!
Fernando Alonso nem volt túlságosan elégedett az Ausztrál Nagydíjon szerzett negyedik helyével. A spanyol szerint javulnia kell a Ferrarinak.

Fernando Alonso negyedik helyen zárt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ám a spanyol szerint a vb-cím megszerzése szempontjából kevés, ha a Ferrari csupán a harmadik-negyedik helyért tud küzdeni. "Ha csak a végeredményt nézzük, nem is olyan rossz a helyzet" - kezdte Alonso.

"Igen, teret veszítettünk Vettellel és Hamiltonnal szemben, de jobbak voltunk, mint Button és Webber. Úgy néz ki egyébként, mintha itt az Albert Parkban bérletem lenne a negyedik helyre, négy év alatt háromszor zártam ebben a pozícióban."

Alonso Button miatt esett vissza az ötödikről a tizedik helyre a rajt után. "Jól jöttem el, de Button megakasztott, és ki kellett szélesítenem a pályát, hogy elkerüljem az ütközést. Jó volt a stratégia, előrejöttem vele néhány helyet, és ki tudja, ha nem kerültem volna azonnal forgalomba, talán két kiállással is végig tudtam volna csinálni a futamot."

Forrás: AFP

"Lehet esélyünk idén a világbajnoki címre, de ha továbbra is a harmadik-negyedik helyért küzdünk, akkor nem. Fejlődnünk kell, jól tudjuk ezt, de egyelőre korai lenne jósolgatni."

Alonso csapattársa, a verseny elején Jenson Buttonnal nagy csatát vívó Felipe Massa két kiállással szerette volna végigcsinálni a versenyt. "Ez a húzás nem jött be, nem sokkal a vége előtt harmadszor is ki kellett állnom, így veszítettem néhány helyet" - mondta Massa. "Összességében kicsit csalódott vagyok az eredmény és a hétvégén mutatott teljesítményünk miatt."