Vágólapra másolva!
A három dobogós nyilatkozata a díjkiosztó utáni hivatalos sajtótájékoztatóról.

Sebastian Vettel (Red Bull Racing): Jó versenyt zártunk. A végén könnyű dolgom volt, mert úgy tűnt, Lewis nem nyomta annyira. Úgy érzem, végig ellenőrzés alatt tartottam a versenyt. Azért mégsem volt annyira egyszerű a helyzetem, de a rajtom jól sikerült. Addig nem voltam biztos magamban, amíg nem láttam, hogy Lewis (Hamilton) és Mark (Webber) küzd a második helyért, utána pedig egyszerűen megpróbáltam csak tartani a különbséget. Aztán láttam, hogy egy bizonyos pont után a gumik elkezdenek elhasználódni, ekkor Lewis egy kicsit közelebb került, de úgy gondolom, a megfelelő időben jöttünk ki kerékcserére. A kiállás után fontos volt, hogy gyorsan leelőzzem Jensont, ez szerencsére sikerült, ami kulcsfontosságú pillanat volt.

A verseny további részében nem igazán tudtam, mi történik mögöttem, csak azt láttam, hogy Lewis nem helyez igazán nagy nyomást rám, ezért én is kissé visszább vehettem a tempóból. Úgy gondolom, sok mindent tanultunk a hétvége folyamán. Az első tesztek után kicsit féltünk az új gumiktól, de most már gratulálnunk kell a Pirellinek, mert nem volt annyi kiállásunk, amennyire számítottunk. Összességében egy sima versenyen vagyunk túl. A hátsó szárny még mindig nagyon friss újítás, de nem ezen a pályán tudjuk legjobban lemérni, mennyire fontos ez a szabály. Amikor Jensont leelőztem, akkor ugyan használtam a hátsó szárnyat, ilyen szempontból nekem is jól jött, de nem hinném, hogy én tudnám a legjobban megítélni a hasznosságát. A Ferrari és a Mercedes nem volt annyira erős ma, de valószínűleg erősödni fognak az év során, szerintem szoros évad lesz az idei is. Megbízható és gyors volt az autóm, ennek köszönhető, hogy ez volt az első Ausztrál Nagydíjam, amit sikerült befejeznem.

Forrás: AFP

Lewis Hamilton (McLaren): Az egy hónappal ezelőtti helyzetünkhöz képest nagyon büszkék lehetünk magunkra. Akkor még arra sem számíthattunk, hogy az első ötbe bekerülünk az első versenyen. Megbízható volt az autó, sokkal inkább, mint a teszteken, és a változtatásokra is jól reagált. A verseny első felében egy kicsit megszorítottuk Sebastiant, aztán közelebb nem tudtunk kerülni, de ettől függetlenül elégedett vagyok a sebességünkkel. Eléggé megsérült az autóm alja, nem igazán tudom, mikor és hogyan történhetett, de az nyilvánvaló, hogy vesztettem a tapadásból emiatt. A rajtnál kipörögtek a kerekeim, elvesztettem a csatát Sebastiannal, de a KERS segítségével sikerült megtartanom a második helyet Markkal szemben, utána pedig meglehetősen sima versenyem volt.

Vitalij Petrov (Lotus Renault): Nagyon boldog vagyok, hogy itt ülhetek ezekkel a srácokkal. A hétvégénk jól sikerült, a tesztelések után nem tudtuk, hol állunk a többiekhez képest, de a szabadedzéseken már éreztük, elég erős az autónk, aztán az időmérő sem sikerült rosszul, aztán csak a futamra összpontosítottunk. Mindent tökéletesen csinált ma a csapat, büszkék lehetünk az eredményünkre. Jól sikerült a rajtom; először csak Fernandót (Alonso) akartam megelőzni, de aztán láttam, hogy Button is ott van, aztán megpróbáltam mindkettejük mellett elmenni, és ez sikerült is. A verseny végén Fernando eleinte elég távol volt, ezért megpróbáltam beosztani a gumikat.