Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok a 11. helyről vágott neki a futamnak, a rajtot jól kapta el, több helyet is előzött, ám egy ütközés miatt elhagyta a hátsó gumiját. Érdekes módon nem ez okozta a kiesését.

A Mercedes német pilótája számára idő előtt véget ért az Ausztrál Nagydíj: az első körben ütközött Jaime Alguarsuarival, ami miatt elvesztette a jobb hátsó gumiját, ami még nem lett volna végzetes a verseny szempontjából, mivel ki tudott állni a bokszba kerékcserére, ám az autójának a hátulja és állítólag a futóműve is megsérült az ütközésben, ezért a csapata a feladás mellett döntött 19 kör után.

"Nagyon jól sikerült elkapnom a rajtot, jó pár pozícióval előrébb is tudtam jönni, de sajnos a harmadik kanyarban nekem jött valaki, ami miatt megsérült a jobb hátsó gumim. Sajnos az ütközésben megsérült hátulról az autó alja is, de szerintem az egyik futómű is elmozdult, mert elég viccesen viselkedett a gép a jobb és balkanyarok között, így a csapatom végül úgy döntött, biztonsági okokból fel kell adnom a versenyt, amivel teljes mértékben egyetértettem" - nyilatkozta a kiállása után Schumacher.