Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre az Ausztrál Nagydíj hetedik helyét sikerült megszereznie a Sauber újoncának, a mexikói Sergio Pereznek, aki mindössze csak egyszer állt ki kereket cserélni az 58 körös verseny alatt. A futam után azonban elvették a pontjait.

Sergio Perez egykiállásos taktikája és az így elért hetedik helyezése rácáfol azokra a korábbi kritikákra, amelyek szerint az új Pirelli-gumik túl gyorsan elkopnak. A Sauber-istálló újonca se úgy vágott neki az 58 körös Ausztrál Nagydíjnak, hogy csupán egyszer áll majd ki, mint mondta, két vagy három cserével számoltak a futam előtt, végül 35 kört húzott le egy garnitúra lágy keveréken.

"Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy kiállással megúszom a versenyt, de a kemény gumik meglepően sokáig bírták. Amikor lágyra cseréltük őket, azt hittük, 10-15 kört bírnak, így elég keményen elkezdtem nyomni, vesztettem ugyan egy kis időt, amikor Vettel mögött autóztam, de sikerült megelőznöm őt, és ezután már arra is tudtam figyelni, hogy ne kopjanak annyira a gumik. Ez annyira jól sikerült, hogy végül úgy döntöttünk a csapattal, megpróbáljuk kihúzni a verseny végégig, ami sikeres taktikának bizonyult" - lelkendezett a futam után a fiatal mexikói.

Ugyancsak pontszerző, a nyolcadik helyen intették le a Sauber másik pilótáját, Kamui Kobajasit, aki szerint csapattársa jó teljesítménye még őt is meglepte: "Nagyon jó teljesítményt értünk el a versenyen, ami azt is bizonyítja, hogy a csapat remek munkát végzett télen. Sergio remek munkát végzett ma, ezzel is bizonyítva, hogy milyen gyors, azt hiszem nagyon jó társak vagyunk, ami csak tovább erősíti a csapatot".

A futam utáni technikai ellenőrzésen azonban szabálytalannak találták a Sauber szárnyát, ezért elvették a helyezéseiket.