Vágólapra másolva!
Jenson Buttont a rajt után előzte meg a ferraris Felipe Massa, aki viszont ezután csak feltartani tudta az angolt. Button 11 körig bírta idegekkel a tötymörgést, majd egy kanyart levágva került a brazil elé. Áthajtásos büntetés kapott.

Jenson Button a bíztató negyedik helyről vághatott neki az Ausztrál Nagydíjnak, ám a rajt után többen is megelőzték, ami után végül a nyolcadik helyről induló Massa mögé került. Button - a futam után adott - nyilatkozatából az derül ki, hogy a rajt után az orosz Petrov miatt kellett kiszélesíteni a pályát és veszített helyeket.

"Massa sokkal lassabb volt nálam, ami azért volt különösen bosszantó, mert az egész mezőnyben őt a legnehezebb megelőzni. Végül a 11. vagy a 12. körben megpróbáltam megelőzni, ám Massa nem engedett, ami miatt le kellett vágnom egy kanyart és amikor visszatértem a pályára már előtte voltam és nem tudtam, hogy mit tegyek. A csapatom azt mondta, hogy most már maradjak ahol vagyok, majd szólnak, ha valami gond van. Az előzés után a Ferrari kihívta a bokszutcába Massát, majd én is megkaptam az áthajtásos büntetést, ami után csak a 12. helyre értem vissza. Őszintén szólva elég szórakoztató volt onnan felvergődni, de egyben frusztráló is, hiszen sokkal gyorsabb voltam náluk, így ha nincs ez a bosszantó előzés, akkor érzésem szerint jóval előrébb is végezhettem volna" - mondta a verseny után Button, akit végül a hatodik helyen intettek le, Massa pedig a kilencedik helyet szerezte meg.

Forrás: AFP
Button számára itt úszott el a verseny: Petrov megérkezett mellé