Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az utolsó pillanatban került fel a második helyre az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, bár a hibrid rendszere nem működött végig.

"Nagyon boldog vagyok azzal a körrel, amit ma futottam. Fantasztikus volt az autóm, ez a gyárban és a tervezőirodában dolgozó srácoknak köszönhető, no meg azoknak, akik elkészítették az alkatrészeket. Ők mind egy nagy hátbaveregetést érdemelnek. Bátor döntés volt ilyen drámaian változtatni az autón a hétvége előtt, de a hatalmas erőfeszítés meghozta gyümölcsét. Csodálatos fordulat! Más irányba indultunk el, mint a teszteken, ami nagy ritkaság. Még sohasem csináltunk ilyet, de a szélcsatornás adatok jónak tűntek, ezért rászántuk magunkat" - mondta 2008 világbajnoka.

A brit versenyző bevallotta, hogy az időmérőn KERS nélkül részt vevő Red Bull Vettellel egyelőre még túl messze van tőlük. "A lemaradásunk, ha tényleg nem használtak KERS-t - ami még fél másodpercet jelent körönként - olyan 1,3 másodperc, ami nem normális."

"Annak ellenére, hogy elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, el kell árulnom, a KERS nem működött a gyors köröm második felében, körülbelül a negyven százalékát nem tudtam felhasználni, ami pár tizedet jelenthetett csupán. (Körönként 6,6 másodpercig nyolcvan lóerő pluszt jelent az energiatároló rendszer, ebből Hamilton körülbelül három másodpercet nem tudott kihasználni. - a szerk.) Jó tudni, hogy az autónk jó alapot jelent, amire építkezhetünk."

"Holnap hosszú verseny lesz, amit nem lehet majd megnyerni az első körben. Haza kell vinnünk pontokat, mert tudjuk, hogy az autónk ennél csak még jobb lesz később. Még sok dolgunk van, de azt hiszem, meg lehet nyerni a versenyt ebből a pozícióból - Vettelnek élete versenyét ígérhetem holnapra!"

Forrás: AFP