Vágólapra másolva!
A Williams brazil pilótája elismerte, hogy nagyot hibázott, amikor autójával kicsúszott az időmérő második szakaszában, így nem kerülhetett be harmadik etapba és a 17. helyről rajtolhat a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon.

Rubens Barrichello az időmérő edzés második szakaszában túlságosan kiszélesítette a melbourne-i pályát egy kanyar előtt, a jobb hátsó kereke a fűre került, ami után azonnal megpördült az autója, így a brazilnak esélye sem volt, hogy korrigáljon és a sóderágyban kötött ki.

"Ma reggel volt némi gondunk a váltóval, szóval elég kapkodósan történtek a dolgok, de ettől függetlenül a kicsúszásom pusztán vezetési hiba miatt történ, ráadásul egy elég buta hiba volt" - nyilatkozta a BBC-nek a brazil, aki hozzátette, hogy a dolognak azért van "némi pozitívuma" is, hiszen így spóroltak a gumikkal, ami a holnapi versenyen még jól jöhet. Barrichellónak szüksége is lesz a jó gumikra a vasárnapi versenyen, ugyanis kicsúszásának köszönhetően csak a 17. rajtkockából indulhat, csapattársa Pastor Maldonado a 15. helyen végzett a szombati időmérőn, amelyet végül a német Sebastian Vettel nyert fölényesen.