Vágólapra másolva!
A Hispania-csapat egyik pilótája sem tudta teljesíteni a 107 százalékos időhatárt az időmérőn, ezért elvileg nem indulhatnak a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon. A nehéz körülményekre hivatkozva különengedélyt kért az induláshoz a madridi csapat.

Sem az olasz Vitantonio Liuzzi, sem az indiai Narain Karthikeyan nem tudta megfutni Sebastian Vettel Q1-ben futott legjobb idejéhez számított 107 százalékos időhatárt, így az új szabályok értelmében a Hispania-csapat egyik pilótája sem állhat rajthoz a vasárnapi futamon.

A madridi csapat a Nemzetközi Automobil-szövetséghez (FIA) fordult: különengedélyt kértek a vasárnapi rajthoz, mivel - számos probléma miatt - csak pénteken készültek el az autókkal, így kevés lehetőségük volt a gyakorlásra. Az FIA elutasította a Hispania kérelmét, így egyik versenyzőjük sem lehet ott az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán. A szombati időmérő első szakaszában, azaz a Q1-ben a 107 százalékos időhatár 1:31,266 volt, Liuzzi legjobb ideje viszont csak 1:32,978 volt, míg Karthikeyan 1:34,293-ra volt képes.

Forrás: Hispania Racing