Vágólapra másolva!
Gyorsan kopó keverékük miatt sok kritika érte a Pirelli abroncsait, Michael Schumacher azonban elégedett volt az új gumikkal az első szabadedzések után.

Pozitív tapasztalatokkal szállt ki autójából a 45 kört megtett Michael Schumacher az első szabadedzések után. "Ma sokat tanultunk. Jobban és rosszabbul is teljesíthettünk volna, elég trükkösen kellett vezetni a szél miatt. A hétvégén még csiszolnunk kell egy keveset az autón, de optimista vagyok a jövőt illetően az alapján, amit ma eddig láttam. A Pirellit dicséret illeti, a gumikkal elégedett voltam, nagyon jól működtek a lefutott körök alatt" - mondta a német pilóta.

Nico Rosberg kevesebb, 39 kört tett meg, legjobb ideje a kilencedik helyre volt elég.

"Jó napunk volt ma. Pozitívan végződött a délelőtt, délután pedig hosszú etapot mentem, ami jó volt abból a szempontból, hogy képet kaptam a gumik viselkedéséről. A második edzés nehéz is volt, mivel pár dolog nem működött megfelelően az autómban. Nehéz megmondani, hol is állunk, de elég jó formában vagyunk, és várjuk a holnapot" - nyilatkozta a csapat honlapjának a fiatalabb német.

"Az autóról és az abroncsokról is sok tapasztalatot szereztünk a pályán, ezek teljesen más gumik, mint amiket korábban próbáltunk. Nem alakult minden a terveink szerint, volt néhány technikai problémánk. Ezek Michael és Nico köridejére is rossz hatással voltak, de alapvetően jól állunk, hasonló potenciál van az autóban, mint a barcelonai teszten" - tette hozzá Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Forrás: Mercedes GP