Vágólapra másolva!
Maldonado mögött ugyan csak második lett a GP2-ben, de így is kitúrta Nick Heifeldet a sauberes pilótaüléséből. Sergio Pérez nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet, az előszezoni teszteken az egyik nap ő volt a leggyorsabb.

A most huszonegy éves pilóta hat éves korában indult először gokart versenyen, és 2003-ig összesen öt alkalommal diadalmaskodott különböző tengerentúli bajnokságokban. Formaautós pályafutása 2005-ben kezdődött: a német Formula BMW-ADAC bajnokságban az első évében még csak tizenötödik, egy évvel később már hatodik lett.

Forrás: Sauber F1
Egy mexikói cég is mögötte áll

A 2007-2008-as évadban a brit Forma-3-as bajnokságban szerepelt, először a nemzeti kategóriát nyerte meg tizennégy futamgyőzelemmel, majd egy évre rá az erősebb, nemzetközi kiírásban hetedik helyen végzett, míg a brit kiírásban negyedik lett, négy győzelemmel.

Forrás: AFP
Tavaly a GP2-ben második lett Pastor Maldonado mögött

Pályafutása következő állomása a GP2 ázsiai sorozata volt 2009-ben, ahol azonban csak hetedik lett az összetett pontversenyben a Campos Grand Prix pilótájaként. A következő évben már a GP2 nemzetközi mezőnyében indult, ahol az idén ugyancsak F1-es újonc Pastor Maldonado mögött második lett.

Forrás: Sauber F1
A szezon előtti teszteken máris bizonyított

2010 októberében a Sauber istálló bejelentette, hogy Nick Heidfeld helyét Pérez veszi át, vele együtt a svájci istállóhoz érkezik a mexikói Telmex cégcsoport is. A mexikói Kamui Kobayasi csapattársa lesz, aki első teljes idényében lenyűgözte a F1-es szakértőket szenzációs előzéseivel. Nem lesz könnyű Pérez számára az idei év, de az első lépcsőket már jól vette: az előszezoni teszteken Barcelonában az egyik napon ő volt a leggyorsabb.