Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint a Forma-1-nek nincs szüksége olyan húzásokra, amelyek a Nemzetközi Automobil Szövetséget vezető Jean Todthoz köthetők. A kereskedelmi jogok birtokosa szerint az FIA egy vicc.

Bernie Ecclestone nem igazán szimpatizál a Nemzetközi Automobil Szövetséget vezető Jean Todttal. Az F1 jogait birtokló üzletember szerint Todtot össze sem lehet hasonlítani elődjével, a sokat támadott Max Mosleyval. "Jean Todt a szegény ember Mosleyja" - szólt oda Ecclestone.

"Csak utazgat a világban, és olyanokat csinál, amikkel Max nem foglalkozott túl sokat: lányokat puszilgat és kezeket rázogat. Ez valószínűleg jó az FIA-nek, de a Forma-1-ben erre nincs szükség." Ecclestone kirohanása azzal magyarázható, hogy az utóbbi hetekben több kérdésben is ellentétes véleményt fogalmazott meg Todttal.

Az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban például Todt azt vallja, hogy a futamnak érvényes szerződése van, ezért meg kell tartani. Ezzel szemben Ecclestone nem ragaszkodik a versenyhez, gondolkodás nélkül elvenné Melbourne-től a rendezést. Ellentét feszül a két erős ember között az F1 átalakításával kapcsolatban is: az FIA takarékosabb, négyhengeres turbómotorokat vezetne be 2013-tól, míg Ecclestone azt vallja, hogy az F1-be nem finomkodás, hanem zaj kell, mert a nézők erre vágynak.

Forrás: AFP

"A csapatokkal együtt nekünk kellene írnunk a szabályokat" - mondja Ecclestone. "A résztvevők versenyeznek és ölnek milliókat ebben az egészbe, szóval mi megállapodunk a szabályokról, átadjuk őket az FIA-nek, amely gondoskodik a betartatásukról. Úgy kellene működnie, mint a rendőrségnek, ott sem írnak szabályokat. Az FIA egy vicc."