Vágólapra másolva!
Ellentétesen nyilatkozott a Hispania melbourne-i esélyeiről Vitantonio Liuzzi és Narain Karthikeyan. Az olasz szerint sikerülhet a pontszerzés, az indiai attól tart, hogy a csapat már az időmérőn elvérzik.

Komoly anyagi gondokkal küzd a Hispania, mely a téli teszteken azért nem vehetett részt, mert lemaradt a fejlesztési munkával. A melbourne-i szezonnyitó előtt az utolsó pillanatban készült el az F111-es, amelynek lehetőségeit teljesen másképp látja az istálló két pilótája.

Vitantonio Liuzzi úgy véli, hogy amennyiben megbízható lesz az autó Melbourne-ben, akár még a pontszerzés is összejöhet. "Mindig van esély a pontszerzésre" - mondta Liuzzi. "A teszteken úgy tűnt, néhány csapatnak gondjai voltak a megbízhatósággal, úgyhogy számunkra a legfontosabb az lesz, hogy eljussunk a kockás zászlóig. Ha lesz egy kis eső, esetleg kaotikussá válik a verseny, jó esélyünk van a pontszerzésre. Nagyon fontos, hogy megismerjük az autó viselkedését, és beérjünk a célba."

Liuzzi csapattársa, Narain Karthikeyan ezzel szemben attól fél, hogy a Hispania a 107 százalékos időmérős szabályt sem tudja teljesíteni, így nem is állhat rajthoz a versenyen. "Van egy kis bizonytalanság ezzel kapcsolatban" - ismerte el Karthikeyan. "Olyan autóra van szükségünk, amely előrelépést jelent. Akár pozitív lépés is lehet az F111, de nem tudhatjuk, amíg nem próbáltuk ki. Pénteken meglátjuk, mire számíthatunk a hétvége hátralévő részében."