Vágólapra másolva!
Ugrató, öntözött szakasz, döntött kanyarok, hurok az égbe: a német Bild bulvárlap megrajzolta a Hungaroring képzeletbeli változatát, amelybe Bernie Ecclestone összes őrült ötletét belevették.

A nyolcvanéves Bernie Ecclestone gyakran áll elő új ötletekkel, amelyekkel a versenyek látványosságát növelné. Beszélt már mesterséges öntözésről, döntött kanyarokról és még számtalan érdekes megoldásról, ám ezek többnyire túl veszélyesek lennének a pilóták számára, ha a gyakorlatban is megvalósulnának. A német Bild bulvárújság grafikusai mindenesetre eljátszottak a gondolattal, hogy milyen lenne, ha Ecclestone összes ötlete megvalósulna egy versenypályán. A terveket a Hungaroringet alapul véve készítették el, talán azért, mert a városi legenda szerint a nyolcvanas évek elején maga Ecclestone rajzolta le a magyar pálya nyomvonalát egy szalvétára.

Az "új" Hungaroringen az első kanyar különösen széles lenne, hogy több ideális íven is be lehessen venni, ezzel is könnyítve az előzést. A kettes kanyar után kisebb ugrató következne, ami azért veszélyes, mert a szél alákaphatna a lapos versenyautóknak. A hármas kanyar erősen döntött lenne, mint a Nordschleifén a két Karussel, utána a rövid egyenes helyén csigaszerűen görbülő kanyar következne egy minialagúttal.

A rajzon négyesként jelölt kanyar szintén döntött lenne, utána következne a mesterségesen öntözött rész a sikánnál, majd egy hepehupás, macskakővel kirakott szakasz. A grafikán hetes számmal jelzett helyen átvágható kanyar következne, amely talán az egyik olyan megoldás, amely a valóságban is megvalósulhatna. Már évek óta alkalmazzák a ralikrosszban, egy versenyző egy versenyen csak meghatározott számú alkalommal vághatja le a fordulót, és ő dönt, hogy mikor. Talán a legjobban a matchboxpályák mintájára tervezett hurok rugaszkodik el a valóságtól, ezt a rajzon a nyolcas szám jelöli. Elméletileg lehetséges, hogy egy F1-es autó egy ilyenen átmenjen, de ha például valakinek motorproblémái lennének, akkor tetőre eshetne.

Kattintson ide, ha kíváncsi a Bild vicces Hungaroring-grafikájára.