Vágólapra másolva!
A Red Bull sztártervezője nem vágyik rá, hogy átkerüljön a Ferrarihoz, pedig az olaszok több alkalommal is felvetették, hogy leigazolnák a főkonstruktőrt.

Adrian Newey, a Red Bull tervezője nemrég újabb szerződést írt alá, bár felmerült, hogy a Ferrari is leszerződtetné az 52 éves mérnököt.

"Természetesen ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb konstruktőr a Forma-1-ben, többször eljátszottunk már a gondolattal, hogy elcsábítjuk, de tudom, hogy nem váltana, mert jól érzi magát Angliában" - nyilatkozta Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a BBC-nek.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megérti, hogy mások is pályáznak Newey szaktudására, de biztos benne, hogy a következő években még a csapatnál marad.

"Nem szeretnék átmenni a Ferrarihoz csak azért, hogy egy híresebb csapatnak dolgozzam. Ez nem tenne boldoggá. Örülök, hogy értékelik a munkámat, de nekem az okoz örömet, hogy folyamatosan újabb kihívásoknak felelhetek meg" - tette hozzá a korábban Williams és McLaren istállóknál is dolgozó Newey.