Vágólapra másolva!
A Mercedes GP az utolsó, barcelonai teszt eredménye ellenére sem veszi biztosra, hogy Ausztráliában is jól szerepel majd.

Jelentős fejlesztésekkel érkezett az utolsó, barcelonai tesztre a Mercedes GP, a csomag hozta is a várt eredményt: Michael Schumacher az egész tesztszezon legjobb eredményével zárt az élen. Noha ez bizakodásra adhatna okot, a csapatnál senki nem bízza el magát.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint az istálló továbbra is reális várakozásokkal tekint a szezon elé. "Tudtuk, hogy eltalálhattunk valamit, de a sejtés és a bizonyosság között olykor lehet különbség" - mondta Haug. "A szélcsatornás mérések jelezték, hogy képesek lehetünk ilyen eredményre, eddig tehát jól állunk. De arra nincs okunk, hogy igazán izgatottak legyünk."

"Nem tekintjük magunkat favoritnak, de reméljük, hogy közelebb kerültünk a riválisokhoz, és jó irányba haladunk. Látnunk kell, hol tartunk, és reális célokat kell kitűznünk magunk elé. A tavalyi negyedik helyről szeretnénk előrébb lépni, ha a szezont a legjobb három között kezdjük, arra tudnánk építkezni a folytatásban."

"A végsőkig nyújtottuk a fejlesztési időt, a kezdetektől ez volt a terv, de még nem szereztünk egyetlen pontot sem. Meglátjuk, mire volt elég a felkészülés."

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino