Vágólapra másolva!
Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos megerősítette, hogy Sebastian Vettel adott esetben szerződése lejárta előtt távozhat a csapattól.

Sebastian Vettel nemrég hosszabbított szerződést a Red Bull-lal, az új megállapodás 2014 végéig köti az istállóhoz. Vettel egy ideje nem titkolja, hogy álma egy ferraris szerződés, a Red Bull pedig nem áll a címvédő útjába, ha nagyon menni akar.

Dietrich Mateschitz csapattulajdonos megerősítette, hogy Vettel a hosszú távú szerződés ellenére is szabad, ha már nem akar maradni. "Ha nem tudjuk megadni Sebastiannak, amire szüksége van, és amit kér tőlünk, nem tudom elképzelni, hogy megakadályoznánk a távozásban" - mondta Mateschitz.

Az energiaital-óriás tulajdonosa cáfolta viszont, hogy az új szerződés kevesebb PR-kötelezettséget ír elő az ezek mennyiségére korábban panaszkodó német számára. "Eddig is korlátok között tartottuk a rendezvények számát, ezek mennyisége nem változik a jövőben."

"Nem hiszem egyébként, hogy Sebastiant elveszítjük mostanában. Valószínűleg egyetlen olyan élcsapat sincs, amelytől ne kapott volna ajánlatot, szóval badarság azt hinni, hogy olyan nagyon menni akar, és csak mi akarjuk megtartani."