Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello szerint komoly kihívás a KERS és az állítható szárnyak használata, ugyanakkor idén a tavalyinál jobb eredményekre számít. Ausztráliában a pontszerzéssel elégedett lenne.

"Már a második évemet kezdem ezzel az istállóval, és úgy gondolom, jobb formában vagyunk, mint tavaly. Az új FW33 teljesen más autó, amelyet nyilvánvalóan máshogy kell kezelni, de nagyon kedvelem. Jobb érzés vezetni, mint a tavalyit. Hogy mennyire vagyunk gyorsak, az csak a szezon során derül ki, de az eddigi eredmények biztatók" - mondta a Williams honlapjának a brazil pilóta.

A sokszor támadott állítható szárnyakkal és a régi-új KERS-szel kapcsolatban elismerte, valóban nehéz feladat ezek használata. "A hátsó szárnyakra vonatkozó szabályokról remélhetőleg kapunk majd még részletes tájékoztatást. Korábban úgy volt, hogy csak a rajtnál és az egyenesekben, előzéskor lehet őket használni, de most már úgy hallom, a legtöbb kanyarban engedélyezett lesz a szárnyállítás. A KERS miatt nagyon sokszor kell a kormányra figyelni, így a pilóták nem tudnak az útra koncentrálni. Erről többször beszéltünk már Charlie Whitinggal és Jean Todttal" - folytatta Barrichello.

Az új Pirelli gumik a brazilnak sem nyerték el igazán a tetszését: " A gumikopás az adott autó balanszától nagyban függ. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert az új abroncsok teljesítménye egy bizonyos pont után teljesen koordinálhatatlan, de még ha odafigyelünk is rájuk, akkor sem bírnak ki egy egész futamot" - tette hozzá.

"Nagyon szeretném azt mondani a melbourne-i futam végén, hogy mennyire jól és eredményesen dolgoztunk. De csak annyit mondhatok, hogy mindenképpen szeretnék pontot szerezni és bekerülni a Q3-ba, azt hiszem, ezek elérhető célok"- fogalmazott az esélyeiről Barrichello.